Komijnekaas
is enorm geliefd in Nederland. Het nootachtige karakter van komijnzaadjes vult de pure en authentieke smaak van kaas perfect aan. Met veel zorg worden de zaadjes door de wrongel gemengd zodat ieder stukje van de kaas heerlijk smaakt.
Goudse kaas
heeft de vorm van een wiel, weegt tussen de 1 en de 16 kg en heeft een vetgehalte van minstens 48% (gewoonlijk rond de 51%). Dit vetgehalte is de hoeveelheid vet op basis van de totale droge stof (exclusief water/vocht). Het werkelijke vetgehalte bedraagt 32% vet op basis van het gewicht (inclusief water/vocht). Kaas bevat vooral calcium, maar ook de vitamines A, B en D. In vergelijking met andere kaassoorten bevat Goudse kaas weinig vitamine B12, maar juist weer meer vitamine K2.
Boerenkaas
IS NEDERLANDSE KAAS DIE GROTENDEELS MET DE HAND IS GEMAAKT VAN RAUWE MELK. DE BENAMING IS SINDS 2007 DOOR DE EUROPESE UNIE BESCHERMD ALS GEGARANDEERDE TRADITIONELE SPECIALITEIT. ALLEEN NEDERLANDSE KAAS DIE VOLGENS TRADITIONELE EN GECONTROLEERDE BEREIDINGSWIJZE OP EEN KAASBOERDERIJ BEREID IS, MAG ALS BOERENKAAS WORDEN VERKOCHT.
Kruidenkaas
is een voedingsmiddel gemaakt van melk. Het Nederlandse woord voor kaas stamt van het Latijnse caseus, dat dezelfde betekenis heeft. Kaas wordt een ‘levend’ voedsel genoemd omdat er miljoenen bacteriën in leven en vaak ook schimmels. Bij het maken van kaas worden de vaste stoffen in de melk (eiwitten, vetten en mineralen) gescheiden van het vocht. Er wordt aan de kaas stremsel, zuursel, zout en eventueel schimmels toegevoegd tijdens de bereiding. Kaas bevat, naast de hoofdbestanddelen dierlijk vet en eiwit, veel calcium en vitamines A, B en D. Studies hebben bovendien uitgewezen dat kaas waarschijnlijk gezond is voor de tanden.
Buitenlandse Kazen
Wij hebben een aantal buitenlandse kazen en wisselen elke maand voor een gedeelte het assortiment.
Passendale / Raclette / Mimolette / Munster / Le Pastor / Le Castelou / Gruyere Swiss/ Comte / Gorgonzola / Le Rustique / Red/White Cheddar / Blue Stilton / Shropshire blue / Halloumi