Tips en Trucs

Hoe bewaar ik mijn kaas?

Hoe jonger de kaas, hoe hoger het vochtgehalte, hoe meer onderstaande tips van toepassing:

Uw kaas bewaart u vooral niet te vochtig, afgedekt (niet afgesloten) in de koelkast of op een andere koele plaats bv de kelder(kast).

Let op:

 Een van de voornaamste oorzaken voor schimmelgroei is een te hoog vochtgehalte.

Een andere oorzaak van schimmel is het aanraken van de snijvlakken met uw handen en of voor andere doeleinden gebruikte kaasschaaf of messen.

Afdekken

kan middels een plasticzakje (half open), het verpakkingspapier of goede kaasstolp. Liefst niet van plastic.

Ook kunt u eenvoudig uw kaas of zelfs meerdere kaassoorten gezamenlijkbewaren op een bord of in een schaal. Het liefst niet van plastic. U dekt de kaas af dmv een draagzakje  let dan ook weer op dat er geen vocht in de zak ophoopt.

Wordt uw ingepakte kaas niet binnen 2 a 3 dagen gebruikt, lucht het dan even een kwartiertje. Leg uw kaas een poosje zonder bedekking op tafel of het aanrecht zodat de snijvlakken iets afdrogen.

Gebruik uw mes of schaaf uitsluitend voor de kaas.

Kaas houdt u vast aan de korst.

Wat moet ik doen als er schimmel op de kaas is ontstaan?

Snij de schimmel ruim van de kaas.

Was uw handen en het mes. Vergeet niet ook de korst even schoon te vegen met een doekje. Dit om nieuwe besmetting te voorkomen.

Gebruik nieuw papier/plastic of schone stolp.Uw kaas is nu weer prima te consumeren.

Kaas laten vacumeren?

Zorg dat ook gevacumeerde kaas niet te warm wordt bewaard het liefst in de koeling of in een donkere ruimte .

Let op dat de vacuum niet lek is. Het plastic moet strak om de kaas zitten. Als u het vacuum verbreekt is de kaas te bewaren zoals onverpakte kaas.

Kaas is bij gesloten vacuum zeker 8 weken houdbaar.

Kerstpakketten & Cadeaupakketten

Click me!

Onze wijn en biersoorten 

Ontdek meer

Onze kaassoorten 

klik op me

Hoe wordt kaas gemaakt? 

hoe?

Tips & Trucs 

Click op me
 5.00 20.00